V.ŠARIŠ: V škole dnes uviedli do života knihu Kamaráti z ríše fauna

03.09.2012 Prešov

Veľký Šariš 3. septembra (TASR) – Všetci žiaci Základnej školy vo Veľkom Šariši, okres Prešov, pri príležitosti otvorenia nového školského roka dostali darček. Je ním nová knižka s názvom Kamaráti z ríše fauna, ktorú dnes slávnostne uviedli do života na školskom dvore.
Autorom knižky je novinár Ján Rodák, ktorý dlhé roky pôsobil ako redaktor Veľkošarišanu, ale prispeli aj samotní školáci. Publikácia vyšla v náklade 700 kusov a jej vydanie finančne podporil Úrad Prešovského samosprávneho kraja a približne 20 sponzorov. Aby sa dobre čítala, pokropili ju vodou z prameňa, ktorý vyviera pod Šarišským hradom, a posypali farebnými papierovými písmenkami.
"Deti na 120 stranách nájdu príbehy z Veľkého Šariša, ktoré autor prežíval v detstve. Písal napríklad o tom, ako pásli husi, o svojom psíkovi a podobne. Priestor v knihe vyhradili aj pre básničky a kresby detí z tunajšej základnej školy a základnej umeleckej školy," povedala dnes pre TASR riaditeľka ZŠ Alena Vargová.
Verí, že táto knižka bude oživením nielen školskej knižnice, ale i vyučovania. Podľa nej sú príbehy zaujímavo a pútavo spracované a hovoria o bežnom živote priamo v ich regióne.
"Tešíme sa z tohto daru, ktorý sme dnes dostali. Dovedna 460 žiakov našej školy bude mať doma knihu, ktorá je o ich meste. Unikátne a pre deti vzácne je aj to, že niektoré samy do knižky prispeli svojimi malými dielkami," hovorí riaditeľka školy. Je presvedčená, že knižka bude vhodným doplnkovým čítaním a obohatí domáce knižnice.
 

Vyberte región